poniedziałek, 25 kwietnia 2016

Rama do smażenia - krótka opinia

Ostatnio polski rynek artykułów żywieniowych zrewolucjonizował nowy, innowacyjny produkt, jakim jest Rama Smaż jak szef kuchni. To starannie dobrana kompozycja mixu olejów, bazująca również na drogocennych dla zdrowia kwasach tłuszczowych Omega-3, Omega-6 oraz witamin A i D.



Wszystko to sprawia, że towar charakteryzuje się mniejszą ilością szkodliwych tłuszczów nasyconych niż wszystkim dobrze znane masło. Jak podaje producent, nie zawiera również tłuszczy trans. Konsystencja produktu przypomina rodzaj emulsji. Nie jest bowiem tak płynna jak olej, ani twarda jak masło. Rzadsza od margaryny. Z uwagi na swoją postać, nie nadaje się do głębokiego smażenia.

Oprócz zawartości kwasów tłuszczowych, Rama Smaż jak szef kuchni charakteryzuje się innymi zaletami. Pierwszorzędnym atutem jest fakt, że nie pryska ani nie przypala się. Wszystko to sprawia, że utrzymanie kuchenki po smażeniu jest łatwiejsze niż kiedykolwiek. W dodatku nie ma charakterystycznego zapachu, który często towarzyszy przypalonym tłuszczom. Rama Smaż jak szef kuchni to produkt polecany dla początkujących kucharzy.

Jego receptura pozwala bowiem bez trudu wychwycić moment, w którym tłuszcz jest odpowiednio nagrzany. Na patelni pojawiają się pęcherzyki, które po osiągnięciu optymalnej temperatury, znikają z jej powierzchni.

 Rodzi się jeszcze pytanie, co można przyrządzić na Ramie Smaż jak szef kuchni? Odpowiedź brzmi – w zasadzie wszystko. Jak się bowiem okazuje, produkt jest idealny do smażenia naleśników, warzyw, mięs, przyrządzania marynat i sosów. Trzy warianty smakowe towaru – klasyczny, maślany, z oliwą z oliwek pozwala na optymalne dostosowanie do rodzaju przygotowywanej potrawy.

1 komentarz: